13 november 2007
weblog rivor

De tweede dag van de conferentie begon voor ons alle drie al vroeg. Om acht uur de eerste presentaties!! De onderwerpen variëren enorm en zijn daarom erg leuk: laptops in de klas, podcasten in het onderwijs, het gebruik van Ipaq in de klas[foto boven], Windows Live Edu………

We komen met flink wat ideeën en ervaringen terug.

Wat opvalt op deze conferentie is dat de emancipatie hier voor wat betreft ICT in het onderwijs flink doorgezet heeft. Is op een vergelijkbare conferentie in Nederland ongeveer ⅓ van het vrouwelijk geslacht, hier is dat meer dan de helft. Veel presentaties worden ook door vrouwen gegeven.

Vanavond nog een aantal rondetafelgesprekken met de Nederlandse deelnemers om ervaringen uit te wisselen. De Nederlandse delegatie is een leuke gevarieerde groep, die het goed met elkaar kan vinden.

Vandaag rond lunchtijd vielen we midden in een grote parade. Het is nl. vandaag een officiële feestdag[vrije dag] in de VS: 'Veterans Day'. Een bonte stoet van stramme militairen[WO II, Korea, Vietnam, Irak], marcherend, in rolstoel,…. Maar ook kinderen in uniform, tanks, en ook wagens met mensen van het thuisfront[zie foto hieronder]. Amerika is trots, maar wij vroegen ons af hoeveel Amerikanen er vandaag weer in Irak zouden sneuvelen. We hadden alle drie een nogal dubbel gevoel bij het hele theater.

Een reactie plaatsen

<< Startpagina


<< terug naar startpagina
Laatste berichten
Foto's van bevallende bizons en meer
Adopting third-party content
Social Bookmarking in your class
Podcasting in your classroom
We've had E-nough: Strategies for Working With Tec...
Nashville: De kracht van technologie in de klas - ...
Design a Cursus in 60 Minutes
Filmpjes toegevoegd
Nashville (6): Gezien en gehoord op CIT
Nashville (5): Tips & Tricks

Powered by Blogger