10 november 2007
Nashville (3): het Amerikaanse onderwijssysteem
Op vrijdag werd een bezoek gebracht aan het Vollunteer State Community College, in de buurt van Nashville. Tijdens het bezoek werd mij snel duidelijk dat ik een wat minder goed beeld had van het Amerikaanse onderwijssysteem dan dat ik vooraf had gedacht. En er waren meer mensen die daar last van hadden. De Amerikaanse Wikipedia gaf uitkomst, compleet met een redelijk overzichtelijk schema.
In het schema is te zien, dat een Community College onderwijs verzorgt na de Highschool en toegang geeft tot vervolgonderwijs.

Dat schema kon worden aangevuld met een beschrijving op een andere site (http://www.usastudyguide.com/overview.htm, waar het volgende nog werd vermeld:

Students who have completed high school and would like to attend college or university must attend what is referred to as an undergraduate school. These are schools that offer either a two-year degree (called an associate degree) or a four-year degree (called a bachelors) in a specific course of study. That course of study is called the major. While most schools that offer a four-year degree will admit students who have not yet chosen a major, all students are required to select (or declare) a major by their second year at school. Students who complete an associate degree can continue their education at a four-year school and eventually complete a bachelor degree

Een Community College is dus een school, die onderwijs verzorgt na de Highschool (of aan mensen met een Highschool degree, dus ook volwassenen, die om wat voor reden dan ook niet naar een College zijn gegaan) om hen voor te bereiden op een studie aan een College of University.

Jef van den Hurk
PS: ik heb wat minder mogelijkheden voor het plaatsen van plaatjes of weblinks. Ik houd een en ander daarom ook bij op mijn eigen weblog: www.onderwijsvanovermorgen.web-log.nl. Daar zijn de plaatjes en links wel te zien. Wellicht, dat de redactie van deze web-log daar iets aan kan doen?

Blogger Ellen Elemans reageerde op 10 november 2007 14:45

Ha Jef
leuk jouw deelname aan onze weblog. Als je plaatjes of foto's wilt toevoegen, zet ze op Flickr met de tag "cviNashville" en stuur mij een mailtje, dan zal ik ze plaatsen.

Geldt trouwens ook voor gewoon leuke foto's: als je die op deze tag upload, kunnen we ze allemaal bekijken!
Groetjes van Ellen

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina


<< terug naar startpagina
Laatste berichten
Night out in Music City Nashville
Nashville (2)
De eerste dag in beeld
Nashville (1)
Onderweg naar Nashville
ECABO werft Internationale leerbedrijven
Bezoek Volunteer State Community College
Felicitaties Marc Veldhoven
Aan het inpakken? Tips!
Basketbal wedstrijd

Powered by Blogger