Startpagina
 
08 maart 2010
This blog has moved

This blog is now located at http://charlottecvi.blogspot.com/.
You will be automatically redirected in 30 seconds, or you may click here.

For feed subscribers, please update your feed subscriptions to
http://www.cviweblog.nl/charlotte/atom.xml.
Zie ook: Externe link

02 april 2007
2006 CIT Highlights
Herbeleef de IT conferentie in Charlotte van vorig jaar met deze videobeelden:Er staan zelfs een aantal bekenden op!

11 december 2006
Een AANPAK voor het maken van een werkverslag

Bijdrage van Henk Burg

Het enthousiasme waarmee ik van Charlotte thuis kwam wilde ik graag omzetten in opbrengsten. Hierbij had ik een aanpak op het oog om dit te waarborgen.
Zoiets in de trant van maak een groeidocument waarin je opneemt:
-naar aanleiding waarvan je een stukje opneemt
-wat het onderwerp is
-welke acties je er naar aanleiding van gaat doen
-wat de resultaten van deze acties zijn

Én laat het vooral een groeidocument blijven.

Het document staat voor het personeel van Helicon Opleidingen op ons intranet en is ook bedoeld als werkdocument voor het ICT Platform van Helicon waarin elke vestiging een vertegenwoordiging heeft.

Het positieve commentaar, waaronder van Willem, op vooral deze aanpak bracht me er toe het groeidocument naar de weblog te sturen.

Een versie van het groeidocument kun je hier downloaden.


23 november 2006
Extra verslag Piedmont College
Vandaag ontving ik een verslag dat Magda Bruin en Marjan Vernooy samen geschreven hebben. Zij zijn een dag langer in Charlotte gebleven om nogmaals een bezoek te kunnen brengen aan Piedmont College. Dit gaf hen de gelegenheid met een aantal mensen dieper op een aantal zaken in te gaan. Dat dagje extra was zeker de moeite waard als je hun verslag leest. Heel fijn ook dat zij het met ons willen delen!

"Gebouwen en klaslokalen zijn ’s ochtends en de vroege avond behoorlijk bezet en andere delen van de dag vrij leeg. Er is een computer voor elke student. De lokalen worden met behulp van het roosterprogramma Astra schedule (http://www.aais.com/) ingedeeld. Studenten worden individueel ingedeeld, er is geen stamgroep door alle modulen heen. Men streeft naar een groepsgrootte van zo’n 20 tot 27 studenten per module (course). Bij practicum ruimtes is vaak plaats voor twaalf of 2x12 studenten. Minimale groepsgrootte is tien studenten, hieronder wordt een cursus gecanceld."

Klik hier voor het hele verhaal.


20 november 2006
Next year in Nashville

"See you next year in Nashville!"
Met die woorden werd in october de laatste keynote in Charlotte afgesloten.
Het Consortium voor Innovatie heeft goed nieuws voor u:
De reacties van de deelnemers aan de studiereis naar de League conference in Charlotte dit jaar waren namelijk zó enthousiast dat we niet twee jaar willen wachten met de volgende studiereis.
We hebben daarom besloten om ook in 2007 een studiereis naar de conferentie te organiseren, die dan gehouden zal worden in Nashville, van 7 tot en 14 november 2007.
CvB leden zullen binnenkort hiervoor een aankondiging ontvangen.
Heeft u interesse en wilt u vrijblijvend opties nemen voor deze studiereis naar Nashville of heeft u vragen, neem dan contact op met het Consortium voor Innovatie, e-mail: info@cviweb.nl
De League heeft voor deze conferentie alvast een nieuwe website ingericht.
Omdat we de laatste keer zeer goede ervaringen hebben opgedaan met ondersteuning van onze studiereis middels een weblog hopen we dat volgend jaar opnieuw te kunnen doen. Houd deze site dus in de gaten voor nieuws en meer informatie hierover!


12 november 2006
Verslag en foto's Karel
Ook van Karel Werschkull (ROC Eindhoven) heb ik inmiddels een verslag (doc 500Kb) ontvangen. Zijn verhaal was gelardeerd met prachtige foto's maar maakte het wel heel zwaar om te downloaden. Ik heb de foto's eruit gehaald, maar ze zijn zo bijzonder dat ik ze op een andere manier hier laat zien. Jullie kunnen ook naar Karel's pagina bij Flickr.

Hoe je een dergelijk frame moet integreren in je weblog staat hier.

08 november 2006
Eindverslag Jef van den Hurk
Vorige week plaatste ik een oproep voor alle medereizigers:
"Maak je een verslag van de sessies die je gevolgd hebt, deel die dan met de anderen via dit weblog door ze naar mij te sturen. Daarmee help je elkaar omdat je op die manier van veel meer sessie verslag zult kunnen uitbrengen dan je zelf gevolgd hebt!"

Inmiddels heeft jef van den Hurk van ROC Eindhoven zijn eindverslag, met de titel: "Email is voor bejaarden" klaar en heeft deze opgestuurd met toestemming om hier te plaatsen.

Het is een verhaal van 5 kantjes geworden waarin naast impressies van de conferentie ook verslag wordt gedaan van ons bezoek aan Piedmont College, de "Kennisnetavond" en de presentatie die door collega Willem van Dinther is verzorgd over "Het Eindhovens Model". Als bijlagen zijn bijdragen van Leo bakker en Tienko Siersema opgenomen.
Al met al het lezen meer dan waard, maar ik blijf nieuwsgierig naar meer verhalen. Tenslotte is niet iedereen bij dezelfde sessies geweest!
Zie ook: Externe link

A New Generation of Learning
Nadat ik Mark Milliron een vriendelijk briefje had geschreven kreeg ik een reactie van hem met een link naar de presentatie die hij in Charlotte heeft gegeven:
"Thanks for attending the workshop and the kind note. I've posted the presentation at www.markmilliron.com/ppt/NewGen2006.ppt. Let me know if you need anything else.
We're hoping to welcome a Dutch delegation to the annual NISOD conference in May (www.nisod.org/conference). Our call for proposals is up right now; so, if you're interested in presenting, but sure to submit before December 15. We have a particular interest in educators who are using Blogging technology!"

Hierbij dus gelijk een oproep om voorstellen in te dienen voor een mogelijke presentatie in Austin, Texas!

Ik ben zeker geïnteresseerd om daar een presentatie te verzorgen over het "edubloggen" maar zou niet weten uit welk potje ik zoiets zou moeten betalen. Maar ach, eventueel wil ik best namens Kennisnet optreden:-)

04 november 2006
E-Learning 2.0 - Zijn wij er klaar voor?

Niet alleen in Amerika zijn interessante congressen. Zo vond afgelopen donderdag in Nieuwegein het ICT Beheer en Techniek congres plaats, met als keynote drs. Pierre Gorissen. Helaas kon ik er niet bij zijn, maar gelukkig is zijn presentatie (15 Mb) wel beschikbaar en ook de speciaal door hem voor deze gelegenheid ingerichte wiki met alle links die hij genoemd en/of gebruikt heeft. Op zijn weblog belooft hij de presentatie opnieuw van tekst te voorzien en op die manier beschikbaar te stellen.

Afgelopen week plaatste ik hier een oproep om verslagen van de studiereis te delen. Helaas heb ik hier tot nu toe geen enkele reactie op gehad. Gaan we dan echt gewoon weer over tot de orde van de dag?

Binnenkort weer een interessante bijeenkomst: de SURF Onderwijsdagen. Nadat ik mijn baas had uitgelegd wat de meerwaarde is van deelname aan dit soort dagen mocht ik me ook aanmelden. Te zien aan de deelnemerslijst ga ik weer een hoop bekenden tegenkomen, waaronder "Amerika gangers".
Ook op deze bijeenkomst zullen webloggers actief zijn. Ik word zelfs geïnterviewd over mijn ervaringen als edublogger in Amerika en dat zal als podcast op de OWD weblog komen te staan!


31 oktober 2006
Herontwerp mbo in Amerika

DSC_0365Dankzij een reactie van Haye van der Werf kom ik erachter dat hij ook een weblog heeft bijgehouden: Herontwerp mbo in Amerika.
Een deel van de presentaties blijkt nu beschikbaar te zijn via de site van het Piedmont College:
Sunday, October 22
Monday, October 23
Tuesday, October 24
Wednesday, October 25

Bedankt voor de tip Haye! Lees vooral ook zijn reis- en conferentie adviezen:-)


Partnership & Collaboration

rodtownleyVoor iedereen die niet bij de "Kennisnetavond" kon zijn is nu de presentatie beschikbaar die toen gegeven werd door Rod Townley.
Ik kreeg deze gisteren toegestuurd met daarbij de volgende opmerking:
"I have attached the PP presentation from the Friday evening session. I hope to hear from some of those in your delegation about the possibility of partnering, as I think there is a great deal of benefit to be had from our working together."
Een duidelijke oproep dus van Rod om te komen tot mogelijke vormen van samenwerking!


28 oktober 2006
A brilliant idea!

Ik heb nogal wat visitekaartjes uitgewisseld die me weer allerlei nieuwe contacten hebben opgeleverd. Zo is er een hele mailwisseling op gang gekomen met Jean Kent. Ik had verslag gedaan van haar workshop en haar de url toegestuurd. Ze heeft net zolang gezocht tot ze iemand vond die mijn bericht voor haar kon vertalen en toen kreeg ik deze reactie:

"I am now standing in awe of the work you did blogging the League conference. I WISH I had thought of doing it, too. I will for my next conference! I will definitely mention this in my weekly podcast, too. It was a brilliant idea.
I didn't find the translated posting so I asked for help from my college community. Three or four people offered to help with the translation and this morning a faculty member from North Seattle Community College emailed me with an English version. Thanks so much for the kind words. Of course, I posted it to the FD blog.
http://sccd-fd.blogspot.com/2006/10/translation-of-dutch-blog.html
Also, this has sparked an interest in the blogging and podcasting workshops that Faculty Development offers. Thanks for that, too!
Jean"

Zo werkt dit weblog weer aanstekelijk voor nieuwe initiatieven in Amerika, leuk!


Andere geluiden

Oct2006 NoCarolina 005Vandaag eens een tijdje op zoek geweest naar andere weblogs die berichten bevatten over de conferentie in Charlotte. Daarvoor maak ik gebruik van Google blogsearch en Technorati.
Eigenlijk valt het me best tegen. Op Nederlandse conferenties lopen volgens mij meer webloggers rond. Opvallend was dat ik nu ook wat minder positieve berichten tegenkwam, bijvoorbeeld van Barry Dahl, die zelf toch een heel goede workshop verzorgde.
Hij vraagt zich af wie ter wereld naar Republican U.S. House Rep Sue Myrick zou willen luisteren, "from the most do-nothing Congress in the history of the United States".
Ook heeft hij nog nooit zo veel gecancelde sessies gezien als dit jaar (is mij niet opgevallen) en hij vond het aantal sessies over podcasting wat te veel van het goede. Ik moet zeggen dat dat laatste mij juist zo geïnspireerd heeft. Zo zie je maar: zo veel zielen, zo veel gedachten.
Wat me zelf wel tegenvalt is dat de presentaties (van de keynotes) nog niet beschikbaar zijn. Moet ik dan toch mijn eigen trillende videobeelden gaan bewerken? In een reactie op Barry's blog vraagt iemand zich af waarom ze voor 2500 mensen maar 100 bagels beschikbaar hadden. Wat me wel opviel was dat er op dinsdagmiddag nergens meer een fatsoenlijk kop koffie te krijgen was. Alles zat gewoon dicht! In die zin kreeg ik de indruk dat "onze eigen" conferentie in Eindhoven een stuk beter geregeld is!


26 oktober 2006
Kamerleden in Second Life
Thuisgekomen zijn er natuurlijk ontzettend veel ongeopende berichten waar ik de laatste week niet aan ben toegekomen. Zoals beloofd hoop ik dit weekend nog de nodige aanvullingen te doen. Daarbij wil ik ook beroep doen op alle medereizigers: Maak je een verslag van de sessies die je gevolgd hebt, deel die dan met de anderen via dit weblog door ze naar mij te sturen. Daarmee help je elkaar omdat je op die manier van veel meer sessie verslag zult kunnen uitbrengen dan je zelf gevolgd hebt! De afgelopen dagen hebben uitgewezen: van delen wordt je rijker. Maar dan moet je dus niet alleen halen, maar ook brengen!
Ga ik nu 78 verslagjes binnenkrijgen?....

Nu dan naar die kamerleden.
Een bericht dat ik gelijk uit de grote stapel wil pakken omdat het de laatste dagen zo vaak genoemd is.
"Nederlandse Kamerleden gaan nu ook op campagne in Second Life. Om verkiezingsfolders uit te delen gaan Zsolt Szabó (VVD), Arda Gerkens (SP) en Ad Koppejan (CDA) in de online, virtuele wereld op bezoek op plaatsen waar veel Nederlanders komen. In een gezamenlijke verklaring noemen de politici virtuele werelden zoals Second Life van werkelijk belang. "Die worden steeds realistischer en de invloed op de mensen en de samenleving daardoor groter. Een zorg voor de politiek." Op 15 november zullen de deelnemende Kamerleden op de Haagse Hogeschool deelnemen aan een gesprek over ICT en politiek." (bron: ZDNet.nl)

Mijn gevoel zegt me dat Fontys wel eens de eerste Hogeschool zou kunnen zijn die in Second Life op zoek gaat naar leerlingen, maar het zou natuurlijk ook een ROC kunnen zijn.
Zullen we hier over een jar het antwoord op weten?
Zie ook: Externe link

Lang leve de spoorwegen
Het goede nieuws is dat we veilig geland zijn. Maar op Schiphol was het totale chaos! Er was een treinstoring en ik heb spoor 1, toen spoor 3, daarna spoor 5 en vervolgens weer spoor 4 gezien. Onnodig te zeggen dat de roltrappen het niet deden. Toen er eindelijk een trein naar Amsterdam CS zou gaan daar op gesprongen (zie je mij, met al die bagage?) maar toen werd omgeroepen dat er tóch een trein naar Amerstfoort zou gaan, dus ik er weer uit, ander perron. Na een half uur kwam die trein en hij ging via.... Amsterdam Centraal!
Al met al tijd genoeg om wat na te mijmeren over de afgelopen week. Na een aantal heftige dagen van altijd wel iemand om je heen met wie je kon praten over wat je bezighoudt realiseerde ik me nu dat ik als enige van de hele groep uit het noorden kwam. Niemand om een taxi mee te delen of de tijd me te doden. Ik hoop niet dat ik er de komende periode letterlijk alleen voor sta, maar ben bang dat het wel moeite zal gaan kosten om datgene wat we gehoord en gezien hebben te vertalen naar de dagelijkse onderwijspraktijk!
Daarom hoop ik dat de we de contacten die gelegd zijn warm kunnen houden en niet zo maar terugvallen in de waan van de dag...
Maar er viel me nog iets op onderweg: herfstkleuren! Waar heb ik die onlangs toch meer gezien?

Abonneer u op de RSS feedWeblog ten behoeve van de studiereis 2006 naar de Conference on Information Technology in Charlotte, USA
redactie@cviweblog.nl
Anonymous Anoniemreactie
Anonymous Annemarie Hoevenaarsreactie
Anonymous Anoniemreactie
Anonymous Jef vd Hurkreactie
Blogger 10koreactie
Anonymous Haye van der Werfreactie
Laatste berichten
This blog has moved
2006 CIT Highlights
Een AANPAK voor het maken van een werkverslag
Extra verslag Piedmont College
Next year in Nashville
Verslag en foto's Karel
Eindverslag Jef van den Hurk
A New Generation of Learning
E-Learning 2.0 - Zijn wij er klaar voor?
Herontwerp mbo in Amerika
Herontwerp MBO weblog
Conferentie website
Itinerary builder
Piedmont Community College
Great Smoky Mountainszoek op deze site
zoek op internet
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from cviweblog. Make your own badge here.

Powered by Blogger