Startpagina
woensdag 26 maart 2008
WIJ zijn meer dan IK...
Hans Appel gaf (net als op EduExchange in december 2007) op een onnavolgbare manier een geweldige doorkijk in de ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden.
Hij gaf een flitsend voorstelrondje waarbij in 2 minuten zo'n 100 slides voorbijkwamen over de zakelijke, de persoonlijke en de digitale Hans Appel. Dat maakt natuurlijk een presentatie boeiend maar ook erg zwaar om via slideshare te delen. Appel zet zijn presentaties op zijn website, hier kun je verschillende van die presentaties nog eens bekijken.
Zoals tegenwoordig bijna iedereen wel doet, die het over het huidige onderwijs heeft, kwamen ook de maatschappelijke ontwikkelingen en 'de jeugd van tegenwoordig' weer voorbij maar met deze performance waren de open deuren toch een genoegen om voorbij te zien komen.
Heel boeiend is het stuk, waarin de door internetcommunities het geheel meer wordt dan de som der delen: WIJ zijn meer dan IK:
- zoek een WIJ proces
- laat een WIJ-club ontstaan
- realiseer WIJ-gereedschap en ondersteuning
- er ontstaat WIJ-wijsheid
- gebruik de WIJ-resultaten
Met allerlei voorbeelden, van Burda (naaikransjes) tot Flickr (communities, die ervaringen over een bepaald thema delen), www.sellaband.com waar bandjes sponsors kunnen werven om opnames te kunnen laten maken en nog veel meer.

Vervolgens ging Appel in op de technologische ontwikkelingen rondom 'ubiquitous computing' aan bod kwam. Het koppelen van persoonlijke en omgevingskenmerken aan elkaar waarbij een 'smart dust' ontstaat.
Het voorbeeld van de sensoren in Nike schoenen met alle mogelijkheden die dat weer met zich meebrengt. Loopschema's opstellen, het projecteren van looproutes op Google Maps, noem maar op.
Er staat ons nog heel wat te wachten als dit echt doordringt in het onderwijs.

Meer websites: http://www.censi.nl, www.censi-hanze.blogspot.com

Labels: , ,


dinsdag 11 maart 2008
Willem Vermeend komt ook langs
Naast Hans Appel als keynote (zie vorig bericht) zal ook Willem Vermeend aanwezig zijn bij de opening. Naar hij zelf zegt voor een presentatie van 13 minuten.
Zijn stijl kennende hebben we daarna een half uur nodig om op adem te komen:-)

Labels:


Hans Appel als keynote
In een vorig bericht werd al iets verteld over de keynote op de conferentie. Nu de programma boekjes verstuurd zijn kunnen we zijn naam ook noemen: Hans Appel van Sun Microsystems!
Sinds negen jaar werkt Appel als Chief Technology Officer bij Sun Microsystems Nederland B.V. Naast zijn functie bij Sun Microsystems is hij Lector "Multidisciplinaire Informatica" aan de Hanzehogeschool Groningen. Met behulp van multidisciplinaire ontwikkelteams worden onder zijn leiding vernieuwende projecten op een onorthodoxe wijze uitgevoerd.

Hij is auteur van vele artikelen en van inmiddels zo`n negen boeken op het gebied van Informatie Technologie en de invloed van deze technologie op de maatschappij om ons heen.

Appel zegt altijd: "Ik heb twee vakken: technologie en marketing. De combinatie van die twee gebieden vormt een geweldige uitdaging. Het "bij" blijven op deze twee dynamische terreinen is een enorme motivator om te excelleren".

Labels:


woensdag 30 januari 2008
Thinking out of the Box
De opening van de conferentie zal verzorgd worden door iemand die inmiddels zo’n 37 jaar actief is in de automatisering.
Hij is sinds tien jaar Chief Technology Officer bij één van de weinige IT-bedrijven waar het ontwerp van silicon tot eindproduct nog binnen dezelfde onderneming plaatsvindt. Met behulp van multidisciplinaire ontwikkelteams worden onder zijn leiding vernieuwende projecten op onorthodoxe wijze uitgevoerd.
Hij is auteur van vele artikelen en van zo’n inmiddels negen boeken op het gebied van Informatie Technologie en de invloed van deze technologie op de maatschappij om ons heen.

Uit zijn presentatie:
"Het is 2008, we laten het oude traditionele administratieve automatiseren achter ons, en staan open voor nieuwe frisse ideeën. Nagenoeg ieder product, iedere nieuwe dienst, bevat een element van ICT. We stevenen steeds meer af op een wereld van slimme omgevingsgevoelige systemen. Een wereld met sensors & actuators. Een wereld waar het leuk, aantrekkelijk en uitnodigend is om met mijn passie: computer science, in aanraking te komen. We gaan die wereld verkennen. Kijken hoe en wat er wordt geïnnoveerd, en wat dat voor ons betekent. In onze dagelijkse bezigheden maar ook in de toekomstige mogelijkheden."

Labels: