woensdag 29 oktober 2008
Zomaar wat impressies Educause
We zijn halverwege de eerste conferentiedag en ik heb besloten maar een sessie te laten lopen om even wat op adem te komen. Toen ik vanmorgen van het hotel hier naartoe liep dacht ik nog: "Als we nu naar huis zouden moeten zou mijn week al geslaagd zijn" en dan doel ik niet op het zwemmen, de uitstapjes, de heerlijke diners en ga zo maar door, maar op het vele werk dat al door alle deelnemers verzet is. Maar nu ik hier ben weet ik dat ik dit niet had willen missen! Wat een gebeuren... ruim 4000 mensen die bij elkaar komen om kennis uit te wisselen en ervaringen op te doen.
De openingssessie was (voor mij) uitermate interessant en werd prima gebracht in een fantastische ruimte met goed zicht en geluid. Een screen meer of minder lijkt hier niet zoveel uit te maken.
De eerste sessie die ik daarna bijwoonde ging over humor in het onderwijs. Het maakt niet uit welke presentatie (=les) je geeft, maar als je dat met humor doet blijft er zoveel meer hangen! Natuurlijk spreekt zo'n stelling mij heel erg aan en het leek dan ook meer op een show dan op een gewone presentatie, gelardeerd met prachtige cartoons en filmpjes, onderbroken door leuke grappen. Daardoor onthoud je veel beter wat er gezegd is (volgens nog steeds de stelling. De bijbehorende PPT zal iki opzoeken en hier linken.
Tweede sessie: "mashups, remixes and video culture. Engagin the youtube generation in the classroom". Gebracht door 4 mensen die mij niet echt veel nieuws vertelden maar wel een mooi beeld gaven over hoe men er hier mee omgaat. Kijk daarvoor bij Student projects at Dartmouth. De lunch daarna was massaal maar met voldoende zitplaatsen voor iedereen zonder een echte wachtrij. Mensen die ik tegenkom (zowel van onze eigen groep als die van Surf) zijn ook enthousiast ook al zit er hier en daar natuurlijk ook wel een mindere sessie bij. Hoop dat er vanavond meer verslagen binnen komen die we hier kunnen plaatsen!
Het filmpje hieronder schoot ik buiten voor een van de ingangen. De sherif rijdt hier dus gewoon op een Segway:

Een reactie plaatsen

<< Startpagina