zondag 26 oktober 2008
Voorpret boven Groenland.

We zijn vertrokken van Schiphol. Mooi op tijd. Onze groep is compleet. Voor ROC de Leijgraaf betekent dat, dat we in de lucht zitten met vijf mensen. Twee docenten (Josine en Pascal; uitblinkers die de afgelopen jaren veel werk verzet hebben voor De Leijgraaf), twee medewerkers van de afdeling Onderwiijs & Ontwikkeling (Stephanie & John), en één voorzitter College van Bestuur (Marc). Samen met 65 andere collega's uit de ROC-wereld gaan we Valancia Community College bezoeken en de conferentie Educause.

We hebben ons goed voorbereid op de reis. In onze tassen zit een conferentie-schema met de workshops die we gaan bezoeken en we hebben een prachtige presentatie bij ons over het Nederlandse onderwijs, die we maandag gaan geven tijdens ons bezoek aan Vanlencia CC.

We hebben ons ook op andere zaken voorbereid. Zo weten we dat we woensdagavond een basketball wedstrijd gaan bezoeken tussen de Orlando Magic en de Atlanta Hawks (NBA Eastern Conference) en we hebben het speelschema van The House of Blues in Down Town Disney Orlando. HOB is eeen Amerikaanse muziek-keten die een groot aantal vestigingen heeft ind egrote steden van de USA. Zo heeft ondergetekende nog hele  goede herinneringen met HOB Chicago.

De reis zal zeker ook in het teken staan van de grote waterdieren. De kennismakingsdag (morgen / zondag) gaat naar Seaworld, terwijl we dinsdag een tripje gepland hebben naar Cristal River Florida om te zwemmen met Manatees (zeekoeien). Deze plantenetende waterbeesten van 3 meter lang zijn vriendelijk voor mensen en laten zich prima benaderen onder water. Je kunt ze zelfs aaien.

In dit eerste bericht zit een hoog pret-gehalte. Toch weet ik uit ervaring dat we straks terug komen met een club mensen die een week lang onderwijs gegeten en gedronken heeft. Het gezelschap wisselt enorm veel ervaringen uit en praat dag en nacht over onderwijs. En we hebben hoge verwachtingen van Educause. Tot nu toe gingen we altijd naar de CIT (Conference on IT) maar het programma van Educause ziet er veelbelovend uit,

Zo, we zitten intussen boven Canada. Het Leijgraaf Team is in het trotse bezit van een ASUS (een kleine laptop van 18 bij 12 cm), speciaal ter beschikking gesteld door het CvI om verslag uit te brengen van onze studiereis. Dus de lezer zal meer van ons horen. Het Leijgraaf-team zal life verslag uitbrengen van onze studiereis, onze speciale activiteiten en van onze impressies van de USA, midden in een kredietcrisis en de verkeizingstsrijd tussen Obama & McCain,

We zijn er klaar voor en we hebben er zin in !!!!

Marc Veldhoven.

Een reactie plaatsen

<< Startpagina