dinsdag 28 oktober 2008
Nog wat foto´s van Kennedy Space Center
Dinsdag, voordat de Educause conferentie onze tijd opslokte, waren we met enkele auto´s op bezoek bij de Nasa in Kennedy Space Center. Het huren van de auto's koste wat meer tijd, zodat sommige deelnemers inmiddels hun Educause badge konden ophalen. Maar rond half tien zijn we onderweg... naar blijkt eerst nog even site-seeing Orlando, om vervolgens het hotel nog een keer vanaf de highway te bekijken.

Het gebied rond Kennedy Space Center is ook qua natuur indrukwekkend. Ondanks de koude wind (vandaag voelt het volgens Floridanen aan als winter...) zien we zelfs enkele krokodillen.

We bezoeken via een bustour een aantal "sites", rijden langs de "bouwhal" van de Spaceshuttles, zien van afstand het lanceerplatform en lopen verbijsterd onder de enorme Shuttle door, die in een hal is blijven hangen, nadat het Lanceerprogramma werd afgeblazen. Zóveel materiaal om zó'n kleien capsule met astronauten te vervoeren en vooral de enorme hoeveelheden brandstof die daarvoor nodig zijn.

Ook indrukwekkend : de Controlroom, waar het allemaal gebeurd(e). Als we uiteindelijk ook de lancering nog ervaren in een simulatie (met leuke tips voor de game-makers onder ons), hebben we een uitstekende indruk gekregen van Amerikaanse luchtvaart programma.


Deze foto´s via mijn persoonlijke Flickr pagina. Let vooral op de krokodillen!

Een reactie plaatsen

<< Startpagina