donderdag 30 oktober 2008
Google Apps sessie
Ondanks dat de zaal goed verstopt was, en veel bezoekers in het beursgebouw verdwaalden op weg naar de sessie van Google, was de opkomst zo groot dat we buiten moesten meeluisteren. Velen luisterden toe naar een verhaal over hoe de universiteit van Zuid Californie met Google en Shiboleth voor alle studenten levenslange e-mail accounts had aangemaakt, Google talk had geintroduceerd en er was "yet more very interesting stuff to come".

Bijdrage van Judith Kuiperi
We hebben het hier over een heel grote zaal met aan 3 zijden meerdere deuren. Achter al die openstaande deuren stonden en zaten mensen om een glimp van de presentatie op te vangen! Toevallig kwam ik langs en kreeg de laatste sheets mee met lessons learned en onopgeloste zaken. Wat me opviel is dat e-mail adressen niet verwijderd kunnen worden en verkeerd ingevulde accounts (bijv. de naam) ook niet kunnen worden aangepast!
(noot van Willem Karssenberg)

Anonymous Rens van der Vorst reageerde op 31 oktober 2008 15:15

Ik was er wat eerder (lees: op tijd) en heb lekker aan een tafel gezeten. De kern van de zaak was dat outsourcing van mail en apps aan Google geen eenvoudige zaak is en dat deze Uni gekozen heeft voor een forwarding system waarbij de oude mailomgeving blijft bestaan en dat het slechts werkt voor de helft van de studenten (en dat na 8 maanden implementatie). Google trekt er hard aan, maar het advies zou moeten zijn, nu nog even niet.

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina