vrijdag 31 oktober 2008
General closing session: Dr. Freeman Hrabowski UMBC :-)

de laatste sessie... straks naar huis (de helft van de groep is al weg..)

De sessie begint met een russisch poppetje-rondje: er komt iemand die iemand voorstelt, die iemand voorstelt, die iemand voorstelt, die iemand voorstelt, die iemand voorstelt..... en daarna komt een inspirerende donkere man: Dr. Freeman Hrabowski.

IMG_2244

IMG_2246

IMG_2250

 

 

 

Hrabowski stelt de vraag of de zaal denkt of er meer hoog opgeleide kinderen zijn in amerika of in china en india samen. Een enkeling denkt dat er meer in india & china zijn... In feite, vertelt hij, dat er daar netzoveel slimme mensen zijn als de vs inwoners heeft. Volgens Hrabowski moet de vs vooroplopen in creativiteit en technologie en daarin vooroplopen.

De kernvraag why does IT matters to the president (of a university): Volgens Hrabowski kan verandering worden gerealiseerd mbv IT. IT als catalysator.

Daarna vertelt hij o.a. over groupwork - werken in teams. Dit werken in teams wordt ondersteund door het gebruik van computer. Hij gelooft dat het werken in groepen en met computer leidt tot hogere/betere resultaten bij de studenten.

Amazon gebruikt analitische software om te voorspellen welke boeken je wilt komen, maar binnen het onderwijs doen we dat eigenlijk nauwelijks om het succes van studenten te kunnen voorspellen. (dat ga ik maar eens oppakken binnen het ROCvA in het kader van Aanval op de Uitval!!)

Life is beautiful.
watch your thoughts they become your words,
watch your words they become your actions,
watch your actions they become your habits,
watch your habits they become your character,
watch your character, they become your destiny.
life is beautiful.

Inspirerend...!!
Maaike

(maar vul me alsjeblieft aan!)

Anonymous josine reageerde op 2 november 2008 12:38

Helaas gemist! Ik kijk uit naar je inspiratie-evaluatie die je wilt organiseren!

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina