<body>
woensdag 1 april 2009

Passie voor Horeca

Tijdens de voorlaatste workshopronde tijdens dé Managementconferentie: Netwerken vertelde Johan Lapidaire van SVH wat de sociale partners in de horeca het onderwijs allemaal te bieden hebben aan het onderwijs. Dat zijn namelijk een heleboel gratis digitale zaken. Hier kan het onderwijs zijn voordeel mee doen. Het hoofdbestanddeel is Passie voor Horeca: databases vol digitaal leermateriaal voor de horeca. Zowel voor werkenden als lerenden voor horeca. Met de kwalificatiedossiers als basis is er voor een groot aantal opleidingen digitaal materiaal beschikbaar: films, bronnen en pdf’s. De gefilmde activiteiten zijn afgeleid van de kerntaken en werkprocessen uit de kwalificatiedossiers. Een bron geeft in de regel een beschrijving van diezelfde activiteit. Een bron is geschikt om zowel vanaf het scherm als vanaf een print te lezen. Tot slot de pdf’s: dat zijn digitale versies van de papieren uitgaven voor de betreffende opleidingen, die SVH sinds jaar en dag heeft uitgegeven.

Naast een kennisdatabase omvat Passie voor Horeca ook een arrangeertool, waarmee een gebruiker zelf leerarrangementen kan samenstellen en publiceren; met materialen uit Passie voor Horeca, maar ook met eigen digitale materialen. Op deze wijze meent SVH het horecaberoepsonderwijs optimaal te faciliteren met kennis zonder in de onderwijskundige of didactische verantwoordelijkheid van de school in te breken. Gebruik van Passie voor Horeca is betaald door de sociale partners in de horeca en door iedereen vrij te gebruiken. Direct even een kijkje nemen? Ga naar passie.horeca.nl en zie hoe e.e.a. werkt.

Daarnaast is tijdens de workshop kort aandacht besteed aan ander digitaal beschikbaar materiaal van SVH. Op de site www.horeca.nl zijn allerlei (veelal gratis) zaken te vinden: een horecagame, een ondernemerstest, een geschiktheidstest voor keuken en bediening, een gastvrijheidstest, een roosterplanner. Te veel om op te noemen.

Heeft u de workshop gemist? Via deze presentatie kunt u alles alsnog te weten komen en er uw voordeel mee doen.

Labels:

zaterdag 28 maart 2009

Convenantafspraken aanval op de uitval: Cure Or Pay

Vreemd eigenlijk maar tot nu heb ik nog maar één verzoek binnengekregen om een presentatie online te zetten.
Betekent dit dat alle andere presentatoren hun presentatie zelf ergens hebben geplaatst en de link hebben gecommuniceerd met hun publiek? In dat geval krijgen ze in ieder geval geen hits van anderen die de url niet gehoord hebben.
Of moeten we nog wennen aan het online delen van presentaties?

Hoe dan ook, hieronder vindt u die van Henk Ritzen & Annette van Liere van ROC Twente met de titel:
Convenantafspraken aanval op de uitval: Cure Or Pay

Labels:


vraag info over deze reis
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing items in a set called Netwerken. Make your own badge here.