<body>
donderdag 19 maart 2009

Twitteren tijdens de conferentie

Tijdens de conferentie wordt er gebruik gemaakt van Twitter!
Er zullen op diverse plekken grote schermen staan waarop twitterboodschappen getoond worden die gerelateerd zijn aan de conferentie. Ook tijdens de eindsessie is er op een groot scherm een twitter backchannel te zien.
iedereen die een twitterboodschap verstuurt met daarin een zogenaamde "hashtag" zal het bericht terug zien op een van de schermen! Zo kun je dus live bijdragen aan de conferentie! Je kunt vragen stellen of opmerkingen plaatsen, verslag doen van een sessie die je volgt of anderen een goede tip doorgeven.
Let wel:
ook mensen die de conferentie niet bijwonen kunnen alle berichten die je via twitter verstuurt volgen. Zo kun je collega's thuis die niet konden komen dus ook op de hoogte stellen.
Twitteren gaat heel eenvoudig via de computer of via een mobieltje. Het enige dat je nodig hebt is een account bij Twitter (dat gratis en snel is aan te maken) en een internetverbinding. Voor veel mobieltjes is een GPRS verbinding voldoende.

De hashtag die op de conferentie gebruikt zal worden is: #cvi09

Wanneer je een bericht naar twitter stuurt waar die hashtag in voorkomt zal het bericht automatisch op de twitterfountain terechtkomen. dat ziet er dan zo uit:Tijdens de conferentie zullen er dan ook nog foto's die gemaakt worden op de achtergrond zichtbaar zijn.

Lees voor meer informatie over hoe je een twitter account aanmaakt de spoedcursus: wat is twitter?

Tenslotte hieronder nog een kort filmpje dat uitlegt wat Twitter is:Wil je thuis of op het werk de twitterfountain van de conferentie volgen, dan kan dat via deze link: twitterfountain
Heb je liever een wat andere weergave zonder toeters en bellen, dan kan dat via deze link: twitterwall

Het Consortium voor Innovatie twittert zelf natuurlijk ook!
Volg alle berichten via twitter.com/Consortium_v_I

Een reactie plaatsen

<< Startpagina


vraag info over deze reis
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing items in a set called Netwerken. Make your own badge here.