Startpagina
14 maart 2010
This blog has moved

This blog is now located at http://managementconferentie2007.blogspot.com/.
You will be automatically redirected in 30 seconds, or you may click here.

For feed subscribers, please update your feed subscriptions to
http://managementconferentie2007.blogspot.com/feeds/posts/default.
Zie ook: Externe link

05 mei 2009
De volgende conferentie
Tijdens de slotbijeenkomst werd middels een prachtig animatiefilmpje bekendgemaakt wanneer en door wie de volgende managementconferentie georganiseerd wordt.


Klik op het plaatje of hier om het filmpje in een nieuw venster te bekijken.

24 maart 2007
Inzet leerlingen
Als er iets is geweest dat de conferentie mede tot een groot succces heeft gemaakt dan was dat de inzet van de leerlingen van het Noorderpoort College.
Als zaalwacht, bij de garderobe, als ICT'er, busbegeleider, bagageafhandelaar, je kunt het niet zo gek bedenken of de leerlingen speelden een rol en deden dat met veel plezier en betrokkenheid.
Wat hen wel opviel (bleek in de evaluatie) is dat nogal wat conferentiegangers zich "net als een leerling" gedroegen. Aanwijzingen als "mevrouw, de zaal is echt vol" werden lang niet altijd begrepen en netjes opgevolgd.


23 maart 2007
@llure en management
@llure en management in competentiegericht beroepsonderwijs

"Wanneer de onderwijskundige beslissingen zijn genomen breekt de periode van implementatie aan. En dan manifesteren zich de dilemma's op het punt van bedrijfsvoering en management. @llure is een management game ontwikkeld in opdracht van het procesmanagement herontwerp mbo. Rob Rapmund gaat met de deelnemers aan de slag om de dilemma's van de bedrijfsvoering te schetsen bij flexibel en competentiegericht beroepsonderwijs. Karin Geurts en Yvonne Harmsen gaan vervolgens in op de eisen die het managen van competentiegericht beroepsonderwijs stelt."

Niet iedereen heeft deze presentatie bij kunnen wonen. Daarom heeft Rob Rapmund de gebruikte Powerpoint presentatie beschikbaar gesteld en kan deze vanaf hier gedownload worden.

DSC_1769

De ballenbak en praktijkleren
Onder deze titel lanceerde ROC de Leijgraaf in opdracht van Herontwerp Beroepsondewijs een mooi gemaakt filmpje over competentiegericht leren.
Het filmpje laat op eenvoudige wijze zien wat competentie gericht leren inhoud.
Ook de Leijgraaf uitwerking daarvan in de "ballenbak" wordt fraai gevisualiseerd. Daarom lag de vloer van de businessroom, waar de premiere plaatsvond, vol met gekleurde ballen. Aan het eind van de sessie werd aan de aanwezigen de dvd aangeboden. Ik kreeg er ook een mee met toestemming het filmpje hier neer te zetten.

Beste presentator
Ook dit jaar is er weer een prijs uitgereikt aan de beste presentator.
Elke presentatie werd beoordeeld door het tijdens de sessie aanwezige publiek.
De prijs, een 80 gb iPod video en een eervolle vermelding gaat naar:
Mirjam Hensels van den Broek

Mirjam Hensels

22 maart 2007
Impressie dag 1
stealth educationBloggen en foto's maken gaan moeilijk samen. Als blogger volg je sessies en luister je vooral om er een verhaal van te kunnen maken. Als fotograaf kijk je vooral en probeer je zoveel mogelijk verschillende plaatjes te schieten. Omdat de organisatie mij gevraagd heeft om vooral ook veel foto's te maken heb ik me de laatste dagen vooral daarop toegelgd, met als gevolg dat er weinig tijd en materiaal was om te bloggen.
Gelukkig zie ik dat Wilfred Rubens al een goede impressie van de eerste conferentiedag heeft geschreven en wil daar dus graag naar verwijzen.
Op de foto zie je Wilfred meeschrijven tijdens de sessie Stealth Education waarin de deelnemers in gesprek gingen met leerlingen.

21 maart 2007
Huize Maas
Na het culturele keuzeprogramma kwam iedereen weer bij elkaar in Huize Maas voor een feestelijke afsluiting van dag 1.
Bijgaande foto's behoeven nauwelijks enige toelichting behalve: Het was geweldig!

Stealth Education
DSC_1496De eerste workshop waar ik naartoe ga is gelijk een schot in de roos!
De kenniskring Stealth Education houdt een presentatie waarbij ze de volle zaal de gelegenheid geeft om in groepjes met leerlingen in gesprek te gaan. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Hopelijk volgt hier later wat video van...

Conferentie geopend
DSC_1471Klokslag 15.00 uur gaat de conferentie van start met een bliksemoptreden van Opera Del Casa dat de zaal gelijk goed in de stemming brengt.
Na een openingswoord van Rob Schuur is het podium voor Herman Pleij, die de aanwezigen moeiteloos ruim 3 kwartier weet te boeien met een prachtig betoog!

Preconferentie middag
Jacques WallageHet middaggedeelte van de preconferentie start met Jacques Wallage, burgemeester van Groningen.
Hij opent met de vraag wie nog nooit in Groningen is geweest.
Gelukkig gaat er niet één vinger omhoog.

Preconferentie van start
DSC_1349Klokslag half elf is de preconferentie voor CvB leden van start gegaan.
Rob Schuur heette iedereen welkom waarbij hij aangaf dat de belangstelling nog nooit zo groot is geweest.
Na een korte inleiding gaf hij het woord aan Prof. Dr. G. D. Minderman (opleiding public controllers VU) die een inleiding verzorgt over het onderwerp:
"Governance dilemma's, het nieuwe regeerakkoord... en andere verhalen"

DSC_1351

20 maart 2007
Voorbereiding in beeld

Achter de schermen
DSC_1311Bepaald geen stilte voor de storm, want er wordt al hard gewerkt in Groningen. Vanmiddag hebben de leerlingen van het Noorderpoort College die tijdens de conferentie ingeschakeld worden de nodige instructies gehad.
Daarna hebben ze geweldig geholpen om de conferentietassen te vullen. In één uur tijd was alles gebeurd. De programma commissie is ook gearriveerd. We weten nu hoe de portofoons werken en wat je wel- en niet mag zeggen:-)