Startpagina
27 januari 2007
Wervelend avondprogramma

Naast boeiende keynotes, speciale sessies en talrijke presentaties is er ook een wervelend avondpogramma. Dit wordt geheel verzorgd door het Noorderpoortcollege. Zij zijn graag uw gastheer in het gezellige centrum van Groningen voor een sociaal én cultureel programma. Het is hen gelukt een breed aanbod samen te stellen waar voor een ieder iets aantrekkelijks uit te kiezen valt:

 • huize maasHuize Maas
  Dit wordt de centrale plek van waar u kunt uitwaaieren langs verschillende activiteiten in de binnenstad. Soecial voor u is er een DJ en er zal een echte jaren 70-80 band optreden.
 • Newscafenewscafe3
  Hier kunt u genieten een optreden van de caberetier Arno van der Heijden. Arno beschouwt het als één van zijn specialiteiten om op vrijwel elke gelegenheid een op maat gesneden optreden te kunnen verzorgen. Als presentator, als conferencier, als zanger of als acteur in een voor de gelegenheid geschikte rol.
 • kasteelHet Kasteel
  In het Kasteel vertolkt CAREZZA een breed en kwalitatief hoogwaardig repertoire, dat zich uitstrekt van gewijde passiemuziek tot gepassioneerde pop, van bloeddoorlopen blues tot doorrookte jazzstandaards, van onvergetelijke operafragmenten tot snijdend cabaret, van fluwelen chansons tot smartelijk levenslied. Ondeugend, nostalgisch, theatraal en emotioneel.
 • teaserastraGroninger Museum
  Speciaal voor de conferentiegangers wordt het Groninger museum 's avonds opengesteld.
  Op dit moment is daar een overzichtstentoonstelling van de meest beroemde en belangrijke kunstenaar van Finland: Akseli Gallen-Kallela (1865-1931). De magie van Finland. De tentoonstelling toont het veelzijdige oeuvre van deze kunstenaar die leefde rond de eeuwwisseling en die verantwoordelijk is geweest voor grote veranderingen in de Finse kunst.
  Ook kunt u een bezoek brengen aan De zilveren eeuw in Groningen. Schilderijen van Jan Abel Wassenberg (1686-1750) worden afgewisseld met 18de eeuwse Groningse meubels en zilverwerk en met werken op papier van tijdgenoten van Wassenbergh. De tentoonstelling wordt verrijkt met creaties van de modekunstenaars Viktor & Rolf. De tentoongestelde werken komen uit de eigen collectie van het Groninger Museum.
 • provinciehuisProvinciehuis
  Hier kunt u genieten van een optreden van Hogeschool Dansacademie Lucia Marthas. Deze bestaat uit rijkserkende HBO- en MBO-opleidingen met 65 studenten, drie voorbereidende opleidingen met ruim 200 leerlingen van 5 tot 18 jaar en een recreatieafdeling (HBO-stage-afdeling) met ongeveer 400 cursisten. Zij zijn er trots op te kunnen zeggen dat Hogeschool Dansacademie Lucia Marthas een kleurrijke school is. De schoolbevolking wordt gevormd door leerlingen en studenten uit een groot aantal verschillende culturen en uit alle lagen van de maatschappij.
 • aakerkAA-Kerk
  Hier brengt Opera della Casa een muzikale, theatrale en stijlvolle act. Een vocale klassieke verrassing waarbij humor en kwaliteit de creatieve inspiratiebron zijn. Met een scheut opera, een vleugje operette, een toefje klassiek en een teug ironie.
  Licht, luchtig en buitengewoon smakelijk.
 • Bioscoop ImagesImages zalen
  In dit filmtheater van het Noorden kunt u in gesprek gaan en kijken naar een film met Rutger Kopland, pseudoniem van Rutger Hendrik van den Hoofdakker. Hij is dichter, psychiater, essayist en emeritus hoogleraar biologische psychiatrie. Kopland kan een van 's lands populairste dichters genoemd worden.

Voor u als bezoeker is het belangrijk om te weten dat er door het Noorderpoortcollege tevens gezorgd wordt voor vervoer naar de locaties en vanuit het centrum naar de hotels. U kunt dus onbezorgd genieten van een onvergetelijk en gevarieerd avondje Groningen!

Anonymous Gelkinghe reageerde op 27 januari, 2007

Grappig dat jullie deze conferentie door een literatuurhistoricus laten openen.

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina