Startpagina
 
23 oktober 2006
Wat een dag!

DSC_0337Ik kan me voorstellen dat het "thuisfront"zich zo onderhand begint af te vragen hoe het nu eigenlijk zit met die weblogger in Amerika. Well.... what a day!
Vanmorgen om 8 uur ben ik van m'n kamer gegaan en vanavond om 22.30 uur kwam ik weer binnen. Daartussendoor alleen maar workshops gevolgd, de openingssessie bijgewoond, nog een extra ingelaste sessie (het "Eindhovens model") met aansluitende maaltijd en afsluitend bakkie Starbucks.
Helaas is in de ruimtes waar de workshops worden gegeven geen internet beschikbaar, dus lukt het niet om direct te bloggen. Opsparen van de berichten heeft geen zin wanneer je jezelf niet de tijd gunt om ze uit te werken. Vandaag heb ik ervoor gekozen om toch zoveel mogelijk sessies bij te wonen, gewoon omdat ik té nieuwsgierig was hoe die Amerikanen dat doen. Ze waren gelukkig allemaal ook van zo'n kwaliteit dat ik het zonde vond om er eerder uit te lopen, wat overigens hier wel heel gebruikelijk is. Niemand kijkt er raar van op als mensen na 5 minuten weer weglopen.
Ik heb 2 leuke sessie over podcasting bijgewoond, 2 over het gebruik van Flash en nog een over videoconferencing. Morgen staan er eigenlijk ook weer 6 op m'n programma maar ik weet nu al dat ik dat niet ga trekken.
DSC_0343Wat me opvalt is het "engagement" waarmee de Amerikanen de workshops brengen, maar ook bijwonen. Heel gebruikelijk is het dat de presentator begint met: "are you happy? I wonna make shure that you're all comfortable" waarop de hele zaal luidkeels YEAH roept. De sfeer is zeer informeel en er worden veel vragen gesteld. Iemand anders kan dan reageren met: "Where you from? We need to talk!" en dan worden er gelijk kaartjes uitgewisseld. Maar ook binnen de Nederlandse delegatie wordt erg veel "genetwerkt" heb ik de indruk.
De openingsceremonie was een echte Amerikaanse aangelegenheid die weinig indruk op me maakte. De Dutch delegation werd nog wel even apart genoemd met de vraag of we even wilde gaan staan. Leuk om te zien dat overal in de zaal mensen overeind kwamen! Maar er schijnen toch ook 11 Schotten te zijn en mensen uit Hawaïi en Nieuw Zeeland.
De beursvloer met exposanten is niet zo groot, maar nieuw voor mij was in ieder geval de Sympodium interactive pen display van Smart: een monitor met touchscreen die zich precies zo laat bedienen als een Smartboard. Kent iemand die al in Nederland? Het grote voordeel voor de docent is dat je met je gezicht naar de groep kunt blijven staan en toch alle functionaliteit van een Smartboard hebt. (Niet dat we die nu zoveel binnen ROC's tegenkomen, maar goed)
Verder heb ik de nieuwe versie van Camtasia gedemonstreerd gekregen, die voor een leuke beursprijs hier gekocht kan worden. Helaas heb ik geen baas die ik even kan bellen of ik een exemplaar mag aanschaffen. Zijn er sponsors onder mijn lezers? Voor $ 149 laat ik je persoonlijk weten wat m'n ervaringen zijn!
Verder nog een demo lessonbuilder van SoftChalk en Screencorder van MatchWare meegenomen, maar wanneer ik dat allemaal bekijken moet?
Maar Camtasia is iets waar ik echt mee aan de slag wil. Prachtig vind ik de actionscripts en het feit dat het gebruik maakt van keurige XML.DSC_0199
Leuk was ook de stand van www.lulu.com. Ik heb er al eens over geblogd, maar nu kon ik de boeken die ze kunnen leveren zelf bekijken. Het ziet er echt heel mooi uit en ik denk dat ik al m'n berichten een keer op die manier ga bundelen. Ook staat op de beursvloer een prachtig scherm met 3D animatie te pronken, maar dat is gewoon Dutch Technology (van Philips) en dat ik al eens op de SURF dagen gezien.
Wat me tenslotte opvalt is dat ik veel mensen zie zwaaien met een "corporate creditcard" terwijl mij op m'n werk altijd gezegd wordt dat dat voor een school niet kan. Kijk, dan zou ik nu niet hoeven te piekeren hoe ik het thuis moet gaan uitleggen van die leuke beursaanbieding...
Morgen begint de eerste workshop alweer om 8 uur:
"Podcasting Classroom Activities - It's easier than you think" Ik geloof het wel...terusten

Blogger Pierre reageerde op 23 oktober, 2006 07:05

Vanuit de states posten dat je een bomvolle dag met workshops gehad hebt en dan een punt maken van 149 USD of het ontbreken van een corporate CC (is bij ons ook "onmogelijk") maakt natuurlijk niet écht indruk. ;-)
Je kunt Camtasia natuurlijk downloaden en 30 dagen onbeperkt (de resultaten zijn op geen enkele wijze anders dan de betaalde versie) gebruiken om onweerstaanbare voorbeelden voor je baas te produceren. Ik kan me niet voorstellen dat hij daar niet voor valt.

Wat betreft het engagement van de Amerikanen, dat heeft ook een keerzijde. Tijdens de Educause-conferenties is het voor Nederlanders die er voor het eerst zijn vaak een verrassende ervaring dat ze ook gewoon de zaal uitlopen als de sessie niet dat is wat ze verwacht hadden. Daar blijven de Nederlanders in het algemeen veel "beleefder" zitten.

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina


Abonneer u op de RSS feedWeblog ten behoeve van de studiereis 2006 naar de Conference on Information Technology in Charlotte, USA
redactie@cviweblog.nl
Blogger Pierrereactie
Laatste berichten
Amerikaanse impressies deel II
Dag 4 Golfen op de Ballantynes Golf Club
Simulation and Game Development
Open Source
Kennisnet avond
De nederlandse Mick Jagger!
Serious gaming
Open leercentrum
Lunchtime
Workshop nummer 4

<< terug naar startpagina

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from cviweblog. Make your own badge here.

Powered by Blogger