Startpagina
 
24 oktober 2006
Podcasting in het onderwijs

Vrijwel bij iedere workshop die ik volg hoor ik wel het woord podcasting. Heb je niet ingetekend op workshops die hier over gaan, maar zou je er toch meer over willen weten (en je zóu er meer over moeten wíllen weten) dan zijn hier links naar prima informatie van Apple Onderwijs Nederland over podcasting in het onderwijs. In feite kom je terecht op e Apple onderwijsportal waar nog veel mer interessante informatie is te halen.

De instructie video's zijn in het Amerikaans, maar worden Nederlands ondertiteld. Je krijgt precies uitgelegd hoe een en ander werkt.

Overigens ontving ik deze tips uit Nederland van een lid van de Scholenlijst mailinglist, waarvan ik toevallig de moderator ben. Het is een kennisnetwerk van meer dan 350 mensen uit vooral het basisonderwijs, die elkaar via een Yahoo group op de hoogte houden van allerlei ICT ontwikkelingen, vragen stellen en tips geven. Wanneer er een vraag gesteld wordt is er meestal binnen een uur antwoord. Kennen we in het MBO ook dergelijke newerken?

Deel 1: Wat is podcasting?
Ontdek de mogelijkheden van podcasting en hoe je samen met je leerlingen je eigen podcast maakt.
In deze video komen alle basisbeginselen aan de orde en leer je stapsgewijs hoe je een podcast van hoge kwaliteit maakt met het iLife '06-softwarepakket van Apple. Je leert hoe je eenvoudige workflows maakt, welke tools je nodig hebt en hoe je aan de slag kunt.

Deel 2: het gebruik van podcasts in het onderwijs
Podcasts worden wereldwijd toegepast in het onderwijs bij taallessen, taalverwerving, maatschappijleer en zelfs bij kunstprojecten voor leerlingen. In deze video passeren een aantal praktijkvoorbeelden van podcasts in het onderwijs de revue, en kun je zien hoe je via podcastworkflows je leerlingen bij de les houdt. Bovendien wordt getoond welke apparatuur hiervoor in een klaslokaal nodig is.

Deel 3: de schoolleiding en podcasts
Schooldirecties beginnen steeds meer in te zien hoe podcasts effectief kunnen bijdragen in de communicatie met leerlingen, docenten, ouders en andere betrokkenen. In deze video wordt een school belicht die op een heel andere manier communiceert. Bovendien kun je zien hoe de school bij de totstandkoming van het project is gesteund door de buurt.

Blogger Pierre reageerde op 24 oktober, 2006 20:10

En voor de mensen die gewoon willen lezen of zelfs printen ;-)
Informatiewijzer Podcasting in het onderwijs

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina


Abonneer u op de RSS feedWeblog ten behoeve van de studiereis 2006 naar de Conference on Information Technology in Charlotte, USA
redactie@cviweblog.nl
Blogger Pierrereactie
Laatste berichten
Tips en trucks
Verdwaald
Alle berichten beschikbaar
Chicken wings and football
The Campus Computing Project
Web 2.0 Whirlwind
I begged my way in
Podcasting Made Easy
Verslag learning course
Rules of Engagement

<< terug naar startpagina

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from cviweblog. Make your own badge here.

Powered by Blogger